Licht gaat uit bij De Fluitketel

VEENDAM - Echtpaar Koerts kocht in 1986 de winkel waarna het veel huizen in Veendam en omgeving verlichtte. Maar het inmiddels 74-jarige echtpaar vindt het nu wel welletjes geweest. Elke werkdag rijdt mw. Koerts in haar autootje van Nieuwe Pekela naar Veendam. Ze vertelt dat het de laatste tijd weleens is voorgekomen dat de winkel niet op tijd open was, maar daarvoor had ze een goede reden. Ze rijdt niet graag wanneer het mistig is of het ijzelt.

In 1968 opende het echtpaar hun eerste winkel in Nieuwe Pekela en daarna in Appingedam en Veendam. Ze verkochten artikelen in alle soorten en maten, van televisies tot radio’s en van huishoudartikelen tot lampen. Het echtpaar kijkt terug op 47 mooie, maar ook drukke jaren.

Het was vooral veel uitpakken en ophangen. Gelukkig kregen ze hulp van hun zoons. Een van hen is in 1996 zelf een lampenwinkel in Assen begonnen. Wie het echtpaar niet kan missen zou daar eens een kijkje kunnen nemen. Deze winkel blijft gewoon open en daar zal het echtpaar nog weleens te hulp schieten.

De tijd voor de euro ziet het echtpaar als hun hoogtepunt. Toen liep de winkel goed, maar daarna werd het minder. Mensen hadden steeds minder geld te besteden, er zat geen olie meer in de lamp. Het dieptepunt was twee jaar geleden. Toen werd Mw. Koerts in de winkel bedreigd met een mes. Daar is ze erg van geschrokken en sindsdien houdt ze de winkeldeur goed in de gaten. Maar desondanks waren het 47 fijne jaren. De komende weken is de winkel in Veendam nog open en kun je er een lamp kopen voor een mooi prijsje.