Chaos bij Westerschool

VEENDAM - et is een wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd. ,,De Oeverloper wordt gebruikt als racebaan en is onoverzichtelijk’’, zegt Oda Tempelmans-Plat.

‘s Morgens rond tien over acht wordt het echt druk op de Oeverloper. De weg is lang en recht en nodigt uit tot vlot doorrijden. Maar even voor half negen wordt de weg aan een kant versperd omdat ouders hun auto daar parkeren en hun kinderen er uit laten. De langer rij auto’s inhalen is in de praktijk lastig: het tegenoverliggende verkeer heeft voorrang. Gevolg: Auto’s die in gaten duiken tussen de geparkeerde auto’s of erger: die flink gas geven om de rij geparkeerde auto’s zo snel mogelijk voorbij te zijn. Tel daar bij op de auto’s die op de weg keren en de chaos is compleet.

Oda en andere ouders hopen op maatregelen die het veiliger en overzichtelijker maken. Eenvoudig zal het nog niet zijn, want parkerende ouders zijn creatief. Eerder parkeerden ouders op het gazon naast de weg. Nu staan er paaltes die dat verhinderen en parkeert iedereen op straat. ,,Er moet in ieder geval iets gebeuren. Misschien helpen bloembakken of in ieder geval een voetpad voor de kinderen.’’