Regen en oranjezonnetje

VEENDAM - De weermeesters hadden de buien al zien hangen, en hadden een verregend Koningsdag in het vooruitzicht gesteld. In diverse plaatsen waren activiteiten afgelast of naar binnen verplaatst. In Veendam gingen de activiteiten op Koningsdag gewoon door. Het bleek uiteindelijk een goede zet.

Jan Niemeijer en Ger Jansing hadden om 4 uur al een mooi plekje gevonden onder een luifel in de Kerkstraat. Er was plek zat omdat er duidelijk minder mensen waren dan voorgaande jaren. Toch was er ’s morgens vroeg al een mooi sfeertje, en liet men zich door de vooruitzichten niet ontmoedigen. Wat kwam was sneeuw, hagel, regen, veel wind en kou. Jan en Ger hebben het allemaal voorbij zien komen. Vanaf een uur of half acht begon de verkoop al op gang te komen, er waren al best veel mensen die iets van hun gading wilden vinden. Tot 12 uur was het ook droog en waren er al veel spullen verkocht.

Tegen 12 uur kwam de eerste flinke regenbui en schoten de mensen onder de luifels en ook de horeca in. Veel standhouders die niet beschut zaten hadden de bui al letterlijk zien hangen en hadden afgehaakt. De buien kwamen ook heel erg verspreid voor. Maar na twee uur begon het helemaal op te klaren. En was er ook in Veendam zelfs ruimte gekomen voor het oranjezonnetje. Op verschillende plekken klonken weer de noten van de muzikanten in de dop. En natuurlijk die van de gevorderde musici.

Ondanks dat het kouder was dan tijdens de kerstdagen kon de winterjas aan. Maar er kan worden teruggezien op een gezellige en redelijk bezocht Koningsdag in Veendam. Het viel Jan en Ger nog best mee en zijn tevreden over de opbrengst.