Veendammer honkballertjes timmeren aan de weg

VEENDAM - Vijf jonge honkbalspelers uit Veendam mogen de eer van het Noorden verdedigen in de nationale comeptitie. Bij hsv The Blokes zijn ze er trots op.

Al vele jaren is er voor de honk- en softballende jeugd in het Noorden een kans om voor Nederland uit te komen, zonder dat je in de nationale selectie zit. Dit komt door het bestaan van het Amerikaanse Little League-programma. Nederland is hierbij opgedeeld in tien, elk cluster kan een of meerdere teams inschrijven voor het NK.

De honkbalteams die Cluster Noord vertegenwoordigen bestaan uit jeugdspelers van honk- en softbal clubs uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Vanaf half maart zijn er selectietrainingen geweest en door het beste van zichzelf te laten zien, zijn vijf spelers van hsv The Blokes uit Veendam geselecteerd voor twee van de drie teams.

Voor het Little League team zijn Christopher Vegt (12) en Joeri Schaaphok (11) uitgekozen. Voor de Junior League zijn dit Remco Borgman (13), Owen Drent (13) en Alrich Martina (14).

Op 18 en 19 juni wordt in Hoofddorp het finale weekend van het NK Little League Honkbal gespeeld. De winnaars van deze finale gaan door naar het EK op diverse locaties in Europa. De winnaars hiervan zullen namens Europa deelnemen aan de World Series in de USA.

In 2011 mocht het senior league team van cluster Noord al eens Nederland vertegenwoordigen op het toernooi in Novarra, Italië en ook de littles van Noord zijn al een aantal malen naar Polen afgereisd om daar strijd te leveren met de rest van Europa.