Laatste Blueprint van het seizoen

VEENDAM - Op vrijdag 20 mei wordt de laatste live aflevering van dit seizoen van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit Grand Café Java. Voor deze laatste aflevering met Lea Kliphuis en Teresa Storch heeft Thomas Kaldijk een bijzonder sterk programma samengesteld waarmee de livesessies waardig worden afgesloten. De toekomst van het programma is ongewis.

Het programma was altijd te volgen via Radio Parkstad. Aangezien RTV Stadskanaal en Ratio Parkstad gaan fuseren is het nog onduidelijk of, en zo ja welke, plek Blueprint in de programmering krijg. Maar eerst is er de laatste aflevering van het seizoen met Lea Kliphuis en Teresa Storch.

Lea Kliphuis kwam in januari met haar tweede album ‘The World Owes Me Nothing’. De plaat is een volgende stap in het beginnende oeuvre. Na succesvolle optredens in De Wereld Draait Door en op Noorderslag kijkt Kaldijk uit naar haar sessie in Blueprint.

Teresa Storch besloot in 2001 haar studie Toegepaste Fysica aan The School Of Mines in Colorado op te geven voor een carrière in de muziek. Ze begon als straatmuzikant in de straten van Boston en vanaf dat moment groeide zij uit tot een gerespecteerde singersongwriter die qua stijl wordt vergeleken met Emmylou Harris, Patty Griffin en Shawn Colvin. In 2014 kwam haar meest recente plaat Come Clean uit, die internationale aandacht kreeg. De Engelse krant The Telegraph vond het één van de beste country/americana platen van 2015.