Loopbaankapper opent de deuren

WILDERVANK - Donderdag 12 mei heeft de eerste loopbaanwinkel annex loopbaankapper van het Noorden haar deuren geopend in Wildervank. Vanaf nu kunnen mensen die aan de slag willen met hun loopbaan om wat voor reden dan ook, op een laagdrempelige manier terecht in Wildervank.

Tijdens de feestelijke opening schetst mobiliteitsstylist Anneke Hemmen haar droom: ,,Het creëren van bewuste noorderlingen die hun toegevoegde waarde op energieke wijze kunnen presenteren op de arbeidsmarkt of aan hun werkgever. Iedereen kan op deze manier zelf zijn geld verdienen op de steeds flexibel wordende arbeidsmarkt.”

Mensen zonder baan of mensen die graag iets anders willen, maar zelf niet weten wat en hoe die kunnen plaatsnemen in de kappersstoel. Ze kunnen zo het nuttige met het aangename verenigen. Besteed je tijd bij de kapper beter. De mobiliteitsstylist spreek met je over je vaardigheden, kennis en het helpen bij het vinden van werk of ander werk. Daarnaast is het ook mogelijk om aan de grote werktafel te komen werken aan je loopbaan. De combinatie van het kappersvak maakt ook dat er aandacht is voor je presentatie, representativiteit. Ook werkgevers die hun medewerkers eigen verantwoordelijkheid willen geven voor hun loopbaanontwikkeling kunnen terecht voor duurzame HR advies bij de loopbaanwinkel.

Anneke Hemmen knipt tegen betaling een carrièreportfolio bij en helpt mensen op hun loopbaanweg. Hemmen combineert twee van haar passies. Ze begon ooit met veel plezier in het kappersvak en schoolde zich later om tot personeelsfunctionaris, coach, consultant en zelfstandig adviseur of mobiliteitsstylist zoals ze zich zelf noemt. Ze helpt mensen op weg op de arbeidsmarkt en organisaties bij het anders vormgeven van HR processen.