Op naar de Special Olympics

VEENDAM - Het weekend van 1 tot en met 3 juli staat bij de G-Groep van de SV Veendam rood omrand in ieders agenda. Dan vinden namelijk in Nijmegen de Special Olympics plaats, het grote sportevenement voor atleten met een verstandelijke beperking.

Vijf jaar geleden begonnen de trainers van SV Veendam Atletiek Jos van Heijningen en Marian Slim clinics te geven op de Margretha Hardenbergschool en de NOVO met het resultaat dat hieruit een groep van zestien atleten kon worden gevormd in de leeftijd van 16 tot en met 35 jaar.

Niet voor iedereen geldt het credo dat meedoen belangrijker is dan winnen. In de zomermaanden wordt er fanatiek getraind op de atletiekbaan in Wildervank terwijl men in de wintermaanden gebruik kan maken van het Indoorcentrum te Veendam.

Onderdelen die waarin wordt gestreden tijdens de Olympics zijn, kogelstoten, verspringen, 100 en 400 meter sprint, balgooien en speerwerpen. Dat het hier niet gaat om een eenmalig evenement gaat blijkt wel uit het feit dat ook tijdens de eerste Special Olympics in het Abe Lenstrastadion in Heereveen met heel veel succes werd deelgenomen en de Veendammer sporters een medaille kregen uitgereikt in het gemeentehuis van Veendam.

De groep is zeer hecht en fanatiek en mede door diverse acties wordt geld ingezameld om aan meerdere atletiekwedstrijden te kunnen meedoen en hiervoor trainingspakken en shirt te kunnen bekostigen.

Ook wordt onder leiding van trainster Marian Slim en enkele vrijwilligers van SV Veendam Atletiek op de vrijdagochtend met de cliënten van de Novo getraind om ieder jaar, in oktober, deel te kunnen nemen aan de 4Mijl van Groningen. Een een op een begeleiding tijdens deze run, zorgt ervoor dat hierbij de lopers een optimale prestatie kunnen neerzetten.