Open dag en Herinneringsconcert op begraafplaats Buitenwoelhof

VEENDAM - Op zaterdagavond 28 mei 2016 organiseert de gemeente Veendam, in samenwerking met Monuta, een open dag en Herinneringsconcert op begraafplaats Buitenwoelhof aan de Langeleegte in Veendam.

Burgemeester Sipke Swierstra en wethouder André Hammenga zijn bij het Herinneringsconcert aanwezig om samen met het publiek alle overledenen te herdenken.

Voor veel mensen is het rouwproces één van de moeilijkste gebeurtenissen waar ze in het leven voor komen te staan. Als woorden de leegte niet meer kunnen vullen en tranen zijn uitgeput, kan muziek troost bieden en ervoor zorgen dat mensen de draad van het leven weer oppakken. Het concert op zaterdag 28 mei 2016 wordt verzorgd door Margriet Eshuijs, Maarten Peters, Co Vergouwen en Fanfarecorps H.S. Zij brengen enkele herkenbare nummers ten gehore. Het concert begint om 19.30 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. De aanwezigen krijgen na het concert de gelegenheid om een roos bij het graf van hun dierbare te leggen. Het openluchtconcert vindt plaats op de begraafplaats Buitenwoelhof aan de Langeleegte in Veendam en is gratis toegankelijk.

Van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni 2016 is het de landelijke week van de begraafplaats. In dat kader is er op zaterdag 28 mei 2016 van 10.00 tot 14.30 uur ook een open dag op begraafplaats Buitenwoelhof. Het thema van de landelijke week is ‘Verborgen tuinen van Nederland’. Een goede gelegenheid om begraafplaats Buitenwoelhof eens te bezoeken en zelf te ervaren dat het een groene oase is in de verstedelijkte samenleving van tegenwoordig.