Wieringa’s Knappertjes Hofleverancier

VEENDAM - Op vrijdag hield Wieringa ’s Knappertjes in het Veenkoloniaal Museum een boekpresentatie over het 100-jarige bakkersbedrijf. Het boek over de geschiedenis van het bedrijf is geschreven door Jan van Bolhuis.

Naar aanleiding van het honderdjarig jubileum van het familiebedrijf in 2014 was het idee ontstaan om in boekvorm de geschiedenis van de bakkerij uit te brengen op de hoek van de 36-ste Laan in Wildervank.

In totaal is daar al bijna tweehonderd jaar een bakkerij gevestigd. Na het gereed komen van het boek wilde de familie deze feestelijk presenteren.

Wiebe Klijnstra, bekend van RTV Noord, leidde de presentatie. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt aan burgemeester Sipke Swierstra, de auteur Jan van Bolhuis en aan de grafisch ontwerper.

De commissaris van de Koning René Paas was bij de boekpresentatie aanwezig. Maar hij had een grote verrassing voor de familie. De Commissaris reikte namens de Koning het predicaat Hofleverancier uit aan het echtpaar Wieringa. De familie was totaal verrast.