Oldtimers fleuren Veendam op

Veendam - De dertiende editie van de oldtimer rally Veendam-Leer- Veendam werd zaterdag verreden. Evenals in voorgaande jaren werd de rally grotendeels via toeristische secundaire wegen gereden. De bijrijder navigeerde weer met opdrachten en aanwijzingen die in een duidelijke routebeschrijving niet te vinden zijn.

Er zaten weer lastige routes in het parcours. De deelnemers mochten het ook niet te gemakkelijk hebben, want het is tenslotte een rally. En uiteraard was het ook dit jaar weer anders dan het vorig jaar. Voor het eerst stonden de oldtimers voor vertrek keurig aan weerskanten van de Kerkstraat opgesteld, wat een prachtig schouwspel gaf. Vanuit de Kerkstraat werd naar de startplaats op het Museumplein gereden.

De combinatie met de tweede editie van de Stadscamping was ook geslaagd. Hierdoor was het extra druk in het centrum. De start op het Museumplein was vanaf 9 uur, met in totaal 98 inschrijvingen. Vervolgens verliep de rally via een toeristische route naar Leer. Daar moest naar een andere locatie worden uitgeweken dan anders omdat het centrum op de schop gaat. Maar het is allemaal prima verlopen.