Stadscamping nog groter

VEENDAM - Zaterdag was er in het centrum van Veendam veel publiek op de been. De start en de finish van de rally Veendam-Leer-Veendam vond er plaats en de open dag van Stichting Bogdike met muziek bracht veel vertier.

De landelijke Oldtimer Caravan Club (OCC) werd afgelopen vrijdag voor de tweede keer welkom geheten op de stadscamping Le Tour Barrage in hartje Veendam. Met de eerste editie in 2015 had Veendam de primeur in Nederland. Alhoewel er in Alphen aan de Rijn jaren geleden wel al een tijdelijke camping bij een sporthal buiten het centrum had ingericht. Na de stadscamping Veendam volgde Emmen vorig jaar ook. Daar zal ook dit jaar in het centrum weer een stadscamping zijn. Veendam en Emmen zijn daarmee de enigste twee plaatsen in Nederland. In het buitenland bestaat het begrip al langer.

Klaas en Geziena Maaring uit Bedum waren als leden van de OCC gevraagd om op verzoek van de handelsvereniging de stadscamping te organiseren. De landelijke leden organiseren ter plaatse de verschillende meetings die jaarlijks in het land plaatsvinden. De Oltimer Caravan Club telt ongeveer 300 leden.

Vorig stonden er tien oldtimercaravans op het Raadhuisplein. Dit jaar was de deelname met dertig stadscampinggasten uit het hele land behoorlijk uitgebreid. De stadskampeerders was ook een mooie plek geboden op het Veenlustplein en het Museumplein. Het echtpaar Maaring stond met een Fiat Ducato camper met Kip opbouw uit 1986 op het Raadhuisplein. Aangezien Kip uit Hoogeveen in dat jaar met de bouw van campers was gestopt zijn er van deze campers slechts vier gemaakt.

Met een welkomstetentje werden de stadscampinggasten bij Henry’s Eethuis in de watten gelegd. Vrijdagavond werd in vanBeresteyn een bingo gehouden met mooie prijzen. Zaterdagavond was er te genieten van een BBQ in vanBeresteyn, en op de laatste dag was er ’s morgens een lunch.