Babette van Veen opent huis Vergeten Kind

Veendam - Op woensdag 1 juni opent Babette van Veen, ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind, een Chill Inn in het jeugdhuis van het Leger des Heils te Veendam. Het is de 23-ste binnenlocatie die de stichting kindvriendelijk heeft gemaakt. Door het hele land verbetert Het Vergeten Kind het leefklimaat van kinderen die in opvanglocaties wonen, omdat het door problemen niet mogelijk is om thuis te blijven.

De Chill Inn in Veendam is de eerste in het noorden van het land. Het is voor de kwetsbare kinderen op deze locatie van groot belang dat ze op een fijne, gezellige plek wonen, waar ze zich welkom voelen, de geboden hulp aannemen en gewoon weer kind kunnen zijn.

Er wonen twaalf kinderen in deze opvanglocatie, in de leeftijd van 7 tot 18 jaar, omdat er sprake is van ernstige (opvoedings-)problemen in de thuissituatie. Naast het jeugdhuis is er een gezinshuis en wordt er crisisopvang geboden. Door het intensieve gebruik waren de sober ingerichte ruimtes was het gebouw dringend toe aan een opknapbeurt. Samen met de jongeren is besproken welke wensen zij voor de Chill Inn hadden. Het moest vooral een lekkere ruimte worden om te chillen, een spelletje te doen en muziek te luisteren.

Naast de Chill Inn ruimte zijn ook de woonkamer, eetkamer en de slaapkamers allemaal grondig onder handen genomen. Want vooral de wat oudere kinderen hadden behoefte zich af en toe terug te trekken. In de moeilijke periode waar zij in hun leven in verkeren, is het belangrijk dat zij de mogelijkheid krijgen tot rust te komen. Dat ze even hun eigen dingen kunnen doen op hun eigen moment, zonder stress. De locatie is nu veel meer een ‘thuis’ geworden voor de jongeren, wat zorgt dat ze meer open staan voor de hulp die hen wordt geboden.

Op woensdag 1 juni om 16:00 uur opent actrice Babette van Veen de ruimte feestelijk tezamen met de jonge bewoners.