Maxima timmert aan de weg

VEENDAM - De eerste 100 bezoekers mochten een goodiebag in ontvangst nemen met praktische bespaartips en handige gadgets.

De Bespaar Bazaar was in de vorm van een markt gegoten. Het is in de eerste plaats bedoeld voor mensen met een smalle beurs. Maar eigenlijk is het iedereen bedoeld. Iedereen vindt het wel eens prettig om niet te veel geld uit te geven, maar om toch leuke kleding te dragen of om leuke dingen in huis te hebben staan. Tijdens de workshops werden onder andere meubels gerestyled.

Aan oude kleding kan ook een geheel nieuw leven worden gegeven. Van een oud overhemd kan een tas, een schort of een boxershort worden gemaakt. Workshopbegeleider Gherie Stegeman van de kledingbank Maxima legde dit allemaal uit. Medewerksters van Maxima waren voor deze gelegenheid mannequins, en liepen een modeshow waarin getoond werd hoe voor weinig geld er toch trendy bij te kunnen lopen.

Het accent werd gelegd op in plaats van neerslachtig te zijn, creatief om te kunnen gaan met weinig geld. En zelfs nog geld over te kunnen houden. Er konden tips worden opgedaan hoe rekening te houden met onverwachte uitgaven, hoe in vijf stappen te leren geld te besparen en hoe dit ook vol te houden

Tijdens de Bespaar Bazaar konden bezoekers ook tips van elkaar opdoen. In de workshop ‘Koken met een weekbudget’ lieten de workshopbegeleiders Aretta van der Laan en Bianca Bloemendaal zien hoe voor weinig geld een lekkere, makkelijke en toch voedzame maaltijd op tafel kan worden gezet. Er is nog een wereld aan mogelijkheden in de keuken te ontdekken.