Slank de zomer in

VEENDAM - Tropiqua en de Gezonde driehoek gaan een samenwerkingsverband aan. Waarbij mensen naar een gezond gewicht worden begeleid. Door een combinatie van sporten en gezonde voeding aan te bieden. Tropiqua heeft een mooi aanbod van allerlei aqua sporten, die zeer effectief werken bij een afvalproces

Waarom is aquasporten zo geschikt om bij het afvallen in te zetten? Het is een uitstekende sport voor mensen die last hebben van blessures of andere ongemakken, omdat het water de druk op de gewrichten vermindert. Zeker voor mensen met overgewicht is dit een voordeel.

Je verbrandt veel calorieën tijdens het zwemmen. Met baantjes trekken worden ongeveer 500 tot 750 calorieën per uur verbrand.

Je bouwt snel spieruithoudingsvermogen op door de weerstand van het water. Je kunt dus vrij snel de tijd die je zwemt verlengen, waardoor je conditie en spierkracht snel versterken.

Wanneer je zwemt heb je al je spieren nodig. Dit betekent dat het totale lichaam in beweging is en wordt getraind. Je spiermassa zal langzaam toenemen, wat de verbranding van vet bevordert. Hierdoor krijg je mooie vormen, maar verbeter je tegelijkertijd je conditie.

Het is een sport waarbij je niemand anders nodig hebt. Je kunt dus lekker zelf bepalen wanneer, hoe vaak en hoeveel je wilt zwemmen. De groepslessen aquasport en ook het banenzwemmen is op vaste tijdstippen. - Zwemmen is niet alleen een inspanning, maar ook een ontspanning. Hierdoor vermindert stress. Stress kan er juist voor zorgen dat vetten gemakkelijker worden opgeslagen in het lichaam, dus deze ontspanning heeft een positieve invloed op het afvallen.

De aqua slank challenge betreft een traject van 3 maanden, waarbij er 10-15 kilo afgevallen kan worden. Louise Hoekzema, gewichtsconsulent van de Gezonde Driehoek biedt hiervoor een voedingsprogramma aan, bestaande uit een aantal individuele gesprekken en een aantal groepssessies. Er wordt voor het aqua slank challenge pakket een zeer scherpe actieprijs aangeboden. Er wordt aanbevolen om minimaal twee keer per week te gaan sporten. Ook is er een mogelijkheid om een aparte groep op te starten voor mensen die hierin gezamenlijk de challenge willen aangaan. Voor meer informatie of prijzen kun je terecht op de site van Tropiqua, http://www.tropiqua.nlof Gezonde driehoek, www.gezondedriehoek.nl.