Club voor hoogbegaafden heeft plek

VEENDAM - In 2013 is in Veendam de HB Club van start gegaan, een activiteiten- en ontmoetingsclub voor hoogbegaafde kinderen uit groep 4 t/m 8. Ondertussen draaien er drie groepen van 15 kinderen: twee in Veendam en één in Menterwolde.

Het doel van de HB Club is hoogbegaafde kinderen met elkaar in contact te brengen en hun onderzoekende geest te prikkelen met tal van onderwerpen. De leden komen eens in de drie weken bijeen in jongerencentrum Break! in Veendam om een workshop te volgen.

De onderwerpen variëren van scheikunde en natuurwetenschappen tot kunst en techniek. De workshops worden gegeven door vakdocenten en begeleid door vaste vrijwilligers. De HB Club is geen plusklas, maar biedt haar leden de gelegenheid om samen te werken, te spelen en nieuwe dingen te ontdekken. Dit jaar zwaaien 9 leden af omdat ze naar de brugklas gaan. Er is dus weer volop plek! Is de HB Club iets voor jouw kind? Meld hem of haar dan aan. Kijk voor meer informatie op hbclub.nl of neem contact op met Karin Weijs via telefoon 06 143 84 870 of hbclubveendam@gmail.com