Promsconcert op Museumplein

VEENDAM - Na het succes van de vorige editie, waar tal van regionale artiesten gezamenlijk met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest optraden, is er ook dit jaar op 25 juni een groot Openluchtconcert op het Museumplein. Het grote podium biedt plaats aan het 70-koppige orkest onder leiding van Lubertus Leutscher.

Met het orkest treden vanaf 20.00 uur verschillende muzikale regionale gasten op waaronder De Troebadoers, Edwin Jongedijk, Alex Vissering en Jan Henk de Groot, Gerry Wolthof en Marianne van der Velde, Everhard Sprik, Harry Niehof en Bert Hadders & de Nozems.

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. De stichting Bogdike organiseert deze dag vanaf 10.00 uur het evenement Leste Traain noar Knoal met diverse muzikanten en het opleidingsorkest VKSO/ vanBeresteyn rondom en in de stroomtrein van S.T.A.R. In het Veenkoloniaal Museum is een tentoonstelling te bekijken over de geschiedenis van de spoorlijn en in de filmzaal worden regelmatig films vertoond over de Museumspoorlijn S.T.A.R.