Duizendste inschrijving reünie Winkler Prins

VEENDAM - Drie maanden nadat de inschrijving voor de grote reünie op zaterdag 15 oktober 2016 ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de scholengemeenschap Winkler Prins Veendam is geopend, staat de teller al op meer dan 1000 aanmeldingen. De duizendste aanmelding kwam afgelopen zaterdag binnen en is van oud-leerling Arjan Hilgersom, die 27 jaar geleden na het behalen van zijn atheneum de WP vaarwel zegde.

Een leuk detail is dat veel oud-leerlingen en ook ouders creatief werk van Arjan kennen. Het grote graffitibord ‘Binnenwoel’, dat in de aula van locatie Raadsgildenlaan 1 hangt, is destijds door Arjan gemaakt en hangt nog steeds in de aula van de school.

De aangemelde reünisten van 18 tot en met 88 komen vooral uit Nederland, maar ook uit heel Europa en andere werelddelen. De Reüniecommissie werkt gestaag door aan alle voorbereidingen en gaat er vanuit dat het aantal van 1.000 zeker wordt verdubbeld.

Het feestprogramma ter gelegenheid van WP150 heeft veel te bieden en heeft een aantal zeer verrassende elementen. De festiviteiten starten op maandagochtend 10 oktober voor alle leerlingen en medewerkers. ’s Middags volgt de officiële opening. Gedurende de feestweek zijn er leerlingenactiviteiten, is er een onderwijssymposium, een feest voor huidige medewerkers, een WP-voorstelling voor ouders/verzorgers, een groot feest voor alle huidige leerlingen, een Meet & Greet voor oud- en huidige medewerkers en nog heel veel meer, ook voor Veendam en regio, met als slotstuk de grote reünie op zaterdag 15 oktober. Ook wordt er een jubileumboek uitgegeven.

Oud WP-ers die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit doen via www.wp150.nl. Alle informatie over de reünie is op deze site te vinden onder het hoofdstukje ‘Reünie’.