Wandel mee in de Turftocht

VEENDAM - Wandelaars en fietsers uit Veendam en omstreken kunnen op 12 juni meedoen met alweer de 13e Veendammer Turftocht. De start is traditiegetrouw bij La Vache in de Kerkstraat. Wandelaars kunnen vanaf 09.00 uur starten, fietsers vanaf 10.00 uur.

Sinds 2004 heeft de organisatie van de Veendammer Turftocht (Ondernemersvereniging Veendam Centraal) een eer hoog te houden als het gaat om mooie fiets- en wandelroutes door de Veenkoloniën. Spil van de Turftocht is Veendam. Vanuit het centrum wordt gefietst of gewandeld naar plaatsen in de buurt.

Maar andersom kan ook: de wandelaars worden vervoerd naar een plaats buiten Veendam en wandelen vervolgens terug. Wat het wordt, is elk jaar een verrassing voor de ruim 300 deelnemers en dat maakt de tocht zo leuk.

Leo Schott, één van de drijvende krachten achter de Veendammer Turftocht: ,,Dit jaar bestaat het sportieve aanbod uit twee fietstochten en een wandeltocht (20 km). De fietstocht van 40 km. kan worden uitgebreid met een lus van zo’n 15 km voor de echte doortrappers of elektrische fietsen.”

Startbewijzen zijn verkrijgbaar bij Brasserie La Vache, Jac. Sulter Fietsen, Kars Potze, Keurslager Westerman, Schott Schoenen, Valkema Sport, Van Ringh Optiek en WIm Hofman Groente & Fruit in Veendam. Kijk op www.veendammerturftocht.nl voor meer informatie.