In galop naar Special Olympics

VEENDAM - Op 1, 2 en 3 juli 2016 is het zover. Ruim 2.500 sporters met een verstandelijke beperking gaan de strijd met elkaar aan. In 18 verschillende takken van sport strijden zij op de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.

Ook de ruiters van Manege Lipizza Veendam zijn dit jaar weer sterk vertegenwoordigd tijdens de Nationale Special Olympics voor het onderdeel Paardensport – Dressuur. Hier zullen onze ruiters zich allemaal in hun eigen divisie gaan laten zien. Er zijn 3 divisies: A: stap- draf- galop, B: stap- draf, C: stap.

Hoewel de ruiters elkaar zullen tegenkomen in hun divisie en zullen strijden om de medailles, is er juist een grote saamhorigheid in de groep. Ze steunen, helpen en moedigen elkaar aan waar ze maar kunnen. Zeer sportief! De paarden van manege Lipizza gaan niet mee naar Wijchen. De ruiters zullen vanuit de organisatie paarden toegewezen krijgen. De ruiters voeren hun dressuurproef dus uit op een voor hun vreemd paard. Velen denken wellicht dat paardrijden een individuele sport is, maar ruiter én paard vormen toch echt een team.

Gedurende deze twee Olympische dagen zullen ze hun uiterste best gaan doen om een mooie dressuurproef te rijden. Kortom, allemaal best spannend! Maar daar draaien onze ruiters hun handen niet voor om. We hopen dan ook weer mooie en leuke dagen te beleven die in het teken staan van sport.