Rare planten-dag op Tuingoed Foltz

MEEDEN - Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur.

Deze ‘schatten’ - en die van gastkwekers Paul Shirley (GB) en Jutta’s Staudengarten (D) - zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen

De Rare-Planten-Dagen zijn geopend van 10 tot 5. De toegang is gratis. In de schaduwtuinen zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad) en Duivelstong (Amorphophallus)te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin en de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende rariteiten. Andries Bierling geeft twee maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.