Tim Grimm zingt over lokale moord

VEENDAM - Tim Grimm speelt op vrijdag 17 juni om 21 uur in café ’t Keerpunt in Spijkerboor. Grimm heeft een bijzondere band met het café in Spijkerboor. Zijn laatste album The Turning Point is naar het café genoemd. In het voorprogramma vanaf 19.45 uur The Sweet Sins, een Gronings Americana duo dat onder meer in de Take Root preparty vorig jaar speelde met de Crooked Brothers.

De titeltrack van het album The Turning Point van Tim Grimm beschrijft het verhaal van de moord op dominee Johannes Ledeboer door de gedeserteerde soldaat Anton Link. Het verhaal van de ring aan de muur in het café waaraan Link ruim 250 jaar geleden werd vast geketend, is nu opnieuw tot leven gebracht door Grimm. Maar het album kent meer juweeltjes, zoals het indrukwekkende Anne from Amsterdam, een nummer dat Grimm schreef na een bezoek aan het Anne Frank huis in Amsterdam. Het nummer The Lake is opgenomen op de soundtrack van de nieuwe film van Robert Redford en Nick Nolte A walk in de the woods.

Tim Grimm is naast singer-songwriter ook acteur. Hij staat regelmatig op het toneel, maar acteerde ook in grote films naast mensen als Harrison Ford (in Clear and present danger).

Tim zelf speelt nergens in Nederland liever dan in Spijkerboor: Grimm: ‘When

I think about the Netherlands, I dream about ’t Keerpunt. My favourite place in

your beautiful Country’.

De entree voor het concert bedraagt 10 euro.