Heemtuin heeft een Mammoetpad

MUNTENDAM - In het afgelopen half jaar is er door het Beleveniscollectief uit Delfzijl een uniek natuurpad gemaakt bij de Heemtuin in Muntendam. Afgelopen vrijdag werd het officieel geopend. Als eerste hield Peter Rutgers van WerkPro een praatje, gevolgd door de burgemeester van Menterwolde, Rein Munniksma. Hij groef met kinderen De botten van de Mammoet op en vervolgens in een figuur van een Mammoet gelegd.

Het pad kenmerkt zich door speelsheid, natuurlijke materialen en een afwisseling van bouwwerken gemaakt van hout op het land en in het water. Het geheel is gemaakt met een knipoog naar de prehistorie en heeft vanwege een markant beeld op het pad de naam Mammoetpad gekregen. Met het Mammoetpad hebben de Heemtuin, Muntendam en de gemeente Menterwolde er een natuurpad bij gekregen voor jong en oud. Het Mammoetpad heeft een eigen verhaal, geschreven door Remko Schepel. In dit verhaal kunnen bezoekers kennismaken met Koning Quagga, Dodo Dorien, Henri de Holenbeer en Madiba de Mammoet. De realisatie van het Mammoetpad is een gezamenlijke inspanning van de gemeente Menterwolde en de Stichting WerkPro met medewerking van Leader, Europees programma voor plattelandsontwikkeling.

Bij de Heemtuin kunnen mensen zonder betaald werk en mensen die een dagbestedingsplek zoeken aan het werk in het groen, onderhoud, horeca, evenementen-organisatie en creatieve vormen van dagbesteding.