Weerzien na vijftig jaar

Veendam - De examenklas 1966 van de Ulo Wildervank had op zaterdag 4 juni een reünie georganiseerd. Voor een aantal mensen was dit een weerzien na 50 jaar.

Uitgangspunt was het examenjaar 1966 maar ook andere jaargangen waren welkom. De huidige eigenaren van het gebouw, de familie Folkers, waren zo gastvrij om ons te ontvangen met koffie/thee. De taart erbij, met een foto van het schoolgebouw, kwam van bakker Blom uit Veendam. We zijn rondgeleid door het hele gebouw. Enkele vertrekken waaronder de lerarenkamer, het natuurkundelokaal maar ook de toiletten riepen diverse herinneringen op.

En natuurlijk namen van leerkrachten uit die tijd. Momenteel doet het gebouw dienst als kapsalon en woonhuis. Na de koffie en bezichtiging werd het feest vervolgd in Veendam , in Grandcafé van Beresteijn, waar de herinneringen verder werden opgehaald. De middag werd afgesloten met een broodmaaltijd.

Voor ieder was het een fijn weerzien en soms leek het of de tijd ertussen veel korter was geweest. Voor een volgende keer zal er zeker geen 50 jaar tussen zitten, er werd geopperd dit volgend jaar al te herhalen. Ook mensen die nu niet aanwezig waren zijn dan natuurlijk van harte welkom.