Swingende Sixties-dag in Veendam

VEENDAM - Zaterdag vond op het Museumplein een muziekevenement plaats dat gericht was op de jaren ‘60 en ‘70. Het muziekevenement vond in een grote tent plaats, daarbuiten waren terrassen ingericht waar buiten een paar buien om veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Het festival werd druk bezocht.

Roots 66 mocht om 14.00 uur de spits afbijten. Met het repertoire liet de band een de muzikale ontwikkelingen en stijlen horen vanaf de vroege Rock & Roll naar de Mersey Beat, en via een vleugje Flower Power tot eind jaren 60.

Daarna was het de beurt aan de Groningse Rhythm & Blues band The Destroyers. De band laat al sinds 1964 de ouderwetse, authentieke R&B.

Om 17.00 uur betraden The Happy Hippies het podium voor het brengen van tributes aan The Beatles met de Veendammer Lennon en McCartney in de huid van Nick en Koos Cramer.

Roel Schiethart gaf een eerbetoon aan recent overleden held David Bowie, daarbij gesteund door de Happy Tunes. Janis Joplin leek weer opgestaan te zijn, maar nu in de gedaante van de Veendamse Gina de Boer. Zij dook ooit met Hennie Huisman de stropakken in tijdens een Tv uitzending van de The Happy Tunes heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als vertolkers van hits uit de roemruchte jaren zestig.

De uitsmijter van de avond was HotMe! met als frontman de Veendammer Everhard Sprik. Hot Me! Speelt niet voor de hand liggende covers van een eigen sausje voorzien. Dat het een succesformule is bleek maar eens weer, het publiek ging weer uit zijn dak.