Leerlingen Westerschool maken film

WILDERVANK - Leerlingen van odab Westerschool hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan hun eigen film. Ze deden alles zelf, van het bedenken van het verhaal en het schrijven van een script tot aan het acteerwerk en de productie. Op 30 juni gaat de film ‘Het Schokeffect’ in première en betreden de filmsterren de rode loper.

Schooldirecteur Han-Rogier de Vrij is trots op zijn groep 8’ers: ,,De leerlingen hebben gekozen voor een zeer actueel onderwerp, het vluchtelingendebat. De film gaat over de klasgenoten Erik en Hetty die verschillend denken over de komst van vluchtelingen naar Nederland. Erik heeft moeite met de komst van de vluchtelingen en Hetty heeft er juist wel begrip voor. Het is een film geworden over verdraagzaamheid en omgaan met diversiteit.”

Het filmproject waarmee leerlingen van odab Westerschool hun basisschoolperiode afsluiten past goed bij filosofie van het daltononderwijs dat gestoeld is op keuzevrijheid, zelfstandigheid en samenwerking. ,,Een mooi en waardig sluitstuk voor onze groep 8 leerlingen” aldus De Vrij. De ouderraad heeft voor de sterren een première met alles erop en eraan georganiseerd. ,,Alle leerlingen hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Ze hebben hun plek in de schijnwerpers dan ook echt verdiend!”