Bijzondere (en gezonde) geschiedenisles

VEENDAM - Uit gesprekken met de leerlingen van de Viermaster is gebleken dat er de leerlingen weinig weten over de geschiedenis van Veendam en over de bezienswaardigheden.

Daarom is er op donderdag 23 juni er een praktische geschiedenisles gegeven. De leerlingen hebben op de fiets een maar liefst 32 kilometer lange fietstocht gemaakt langs deze bezienswaardigheden.

Ze bekeken onder meer voormalig AZC Veendam, het standbeeld van K.J. de Vrieze, partycentrum Boelens, gemeentehuis Wildervank, het monument ter nagedachtenis aan de oorlog in Wildervanck, het Ooievaarsbos, Peerdewaske, de waterskibaan, het hertenkamp met fontein, de fontein bij het station en Veenlust.

Als afsluiting bezochten de leerlingen het gemeentehuis in Veendam. Daar werd door wethouder Henk Jan Schmaal aan de leerlingen uitleg gegeven over de raadszaal. Verder hebben de leerlingen op de bovenverdieping ook nog even gekeken naar een schuilplaats van een Engelse piloot die zich daar tijdens de Tweede Wereldoorlog schuil heeft gehouden.