Bijna iedereen geslaagd

VEENDAM - De herexamens hebben de slagingspercentages op de middelbare scholen in Veendam nog verder opgekrikt. Op he Uboo Emmius gaan alle leerlingen met een papiertje de zomervakantie in. Op het Winkler Prins bijna iedereen.

,,De afgelopen jaren was het slagingspercentage van constant hoog niveau, maar 100 procent is de kers op de taart,” aldus een zeer vergulde directievan het Uboo Emmius. ,,Dit fantastische resultaat is te danken aan de inzet van de leerlingen en hun docenten. Daarnaast werpt het beleid om de examenkandidaten, middels speciale examentrainingsmodules, intensief voor te bereiden op het verzwaard examen duidelijk zijn vruchten af.”

Ook scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam sluit trots het schooljaar af. Toen afgelopen week de uitslagen van de herexamens bekend werden, bleek dat het verwachte slagingspercentage van 94,6 procent was overtroffen. Maar liefst 96,6 procent van de eindexamenleerlingen heeft het diploma gehaald. Dit is het op een na hoogste slagingspercentage ooit van Winkler Prins. Alleen de examenleerlingen in schooljaar 2005-2006 deden het nog beter.

Kortom, ook deze leerlingen zijn aanwezig bij de diplomauitreiking: Julian Börger, Melvin Monsma, Nikki Bentum, Daniëlle van den Berg, Daan Berkhof, Alies Gernaat, Serra Kocaman, Eva Mensinga, Tirza Oosting, Marinus Jan Willem Uiterwijk, Kelly Veenstra, Storm Drenth, Wesley Ploeg, Thomas Bertram, Laura Blaauw, Femke Brabander, Eva Hofman, Bastiaan Jager, Michelle Fekken, Özge Görgülü, Esmee Lamain, Mandy Keizer, Deveney Martijn, Romy Mulder, Maaike Niemeijer, Anita Reinders, Anouck Bäcker, Bosco Chen, Elina Hut, Maris van Kranen, Arjen Woltjes, Ellen Velt.