De Butte sluit definitief de deuren

BORGERCOMPAGNIE - De leerlingen van OBS De Butte in Borgercompagnie hadden vrijdag hun allerlaatste schooldag op hun school. Daarmee is er definitief een einde gekomen aan de school.

Met spelletjes, een afscheidsdiner met patat en frikadel, en een rondrit met de Wildervanker Paardentram werd de dag toch feestelijk afgesloten. OBS De Butte in Borgercompagnie sluit per 1 augustus 2016 definitief haardeuren. Er gingen nog slechts 26 leerlingen dagelijks naar de Butte. De laatste jaren zat men al rond de ondergrens, en moest er een keus worden gemaakt waar men begin dit jaar in overleg met de ouders uit is gekomen.

In 1742 werd de school gesticht en is daarmee 274 jaar oud. Het huidige schoolgebouw is in 1907 gebouwd. In 1985 werd de wet op he tbasisonderwijs van kracht. Dat betekende dat er (weer) kleuters kwamen op de school in Borgercompagnie. Vanaf dat moment werden de klassen ook groepen genoemd. In 1986 werd de gymzaal er bij gebouwd en de gaskachels werden vervangen door centrale verwarming. In 1989 deden de eerste computers hun intrede in de school.

Door Peter Panneman