Groep acht maakt film

VEENDAM - Het is bijna zover, de zomervakantie staat voor de deur. Tijd om afscheid te nemen van de leerlingen van groep 8 die het volgende schooljaar naar het voortgezet onderwijs vertrekken. Traditioneel gebeurt dit meestal met een musical, maar de leerlingen van obs Noorderbreedte te Veendam stond wat anders te wachten.

Zij werden echte filmsterren in hun eigen film De gestolen diamanten. Na wat ideeën te hebben gewisseld met Bram Wiekens, schreef hij een script voor hen, waarna de leerlingen met hun leerkrachten Sinet Wageman en Paul Zantkuijl aan de slag konden. Afgelopen donderdag was het dan zover: de première avond. De groep 8-leerlingen van de Noorderbreedte kwamen in een limousine geheel in stijl aan bij vanBeresteyn te Veendam, waar een publiek van rond de 175 mensen bij de rode loper aan het wachten was.

Ze werden als ware sterren onthaald, waarna hun film op het witte doek getoond werd. Aan de bloopers was te zien hoeveel plezier de leerlingen tijdens het filmen hebben gehad. Resultaat? Dolblije kinderen en trotse ouders, wat wil je nog meer? Een ervaring die ze, naar eigen zeggen, nooit meer zullen vergeten!