Leo Boswijk: hart voor Parkstad CH

Veendam - Paardensport, EHBO, en Leo Boswijk (68) deze drie elementen zijn al 41 jaar aan elkaar verbonden. Dit jaar heeft hij zijn vakantie een week uitgesteld enkel om bij het Parkstad Concours Hippique in Borgerswold aanwezig te zijn.

Begonnen in de Veendammer Sorghvliethal met de restauratie onder beheer van Fenno Lohr. Prachtige tijden blikt Leo terug. Daarna de verhuizing naar devan der Valk hallen in Zuidbroek, en Leo verhuisde gewoon mee.

En het Parkstad concours dat op 9 en 10 juli verreden werd, kwam daar bij. Leo was daar voor de 17-de keer bij. Uiteraard wordt Leo op tijd voorzien van een kop koffie en broodje. ,,Nee nu even niet,’’ antwoordt Leo, als de koffiejuffrouw langs komt. ,,Ik heb een belangrijk interview,’’ grapt Leo. ,,Waarom ik mijn vakantie er voor uitstel? Omdat het altijd leuk en gezellig is, en door de jaren heen heb je zoveel contacten opgedaan, ja daar zet ik mijn vakantie graag een week voor opzij.’’

Ook heeft Leo door de jaren heen vertrouwen opgebouwd. Als arts Henk Veentjer een melding van Boswijk binnenkrijgt, dan weet ook hij dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. Meindert Meijer, voorzitter van Parkstad Concours Hippique is vol lof. ,,Werkelijk een telefoontje naar Leo en hij regelt alles binnen zijn vakgebied, zoals inzet van EHBO-ers, aanrijroute, hulpdiensten en de arts.’’

,,Superkerel,’’ vult Tineke Meijer aan. Als het laatste paard en ruiter zondag inmiddels het Borgerswold heeft verlaten, springt Leo na maar liefst 25 uur EHBO dienst te hebben gedraaidover beide dagen op de fiets naar huis, waar zijn vrouw in start houdingwacht om op vakantie te gaan.

Door Peter Panneman