Vraag aan verloskundige: ‘Kent u me nog?’

VEENDAM - Kent u me nog? Dit was één van de vragen van de beide groepen 8 die de leerlingen van de Viermaster gesteld hebben aan Tom Bus en Annika Haandrikman, verloskundigen van de Verloskundigenpraktijk Veendam. Op maandag 11 juli hebben beide groepen een bezoek gebracht aan deze praktijk.

Aan de hand van de vragen die de leerlingen vantevoren opgesteld hadden, werd een verhaal verteld door Tom Bus. Enkele vragen waren: hoeveel bevallingen heeft u gedaan in Veendam, wanneer groeit wat aan de baby, waar ligt de baarmoeder enzovoorts. Aan de hand van enkele duidelijke schaalmodellen werd de verschillende stadia van de zwangerschap aan de leerlingen duidelijk gemaakt.

Aan het eind van het bezoek mochten de leerlingen onder leiding van Annika Haandrikman in de spreekkamer van de verloskundigenpraktijk kijken naar een echo. Deze echo werd gedaan bij een zwangere mevrouw . Haar naam was Janine Luppes. Deze mevrouw was 34 weken zwanger en de beelden spraken voor zich. Duidelijk was te zien of het jongen of meisje was, het hoofdje, de beentjes, de handen , het vruchtwater, de navelstreng en de rug. Verder was duidelijk het hartje met ongeveer 140 hartslagen per minuut te horen. De kinderen hebben genoten van de duidelijk uitleg!!