Bomvol programma Bogblues

Veendam - Na het succesvol verlopen Night Of The Guitars (toch een kleine 2000 bezoekers) komt het volgende muziekevenement van Stichting Bogdike in Veendam er al weer aan. Bogblues op het Museumplein met een van 12.00 tot ongeveer 23.00 uur durend blues programma. Acht bands zullen op zaterdag 20 augustus 2016 hun muzikale kunsten op het Museumplein ten gehore brengen.

De bands die zullen optreden zijn: Crossroads is een van oorsprong Duitse band bestaande uit - Ralf Meyerhoff, zang/gitaar en mondharp. Harry Beishuizen, zang en gitaar, Jan Ties Toxopeus, basgitaar en Harry de Groot, drums. Het repertoire bestaat uit nummers van onder anderen Skynyrd, ZZ Top, Omar Dykes en Stevie Ray Vaughan.

De tweede band deze dag is Jack Bottleneck. Rauw, authentiek en muzikaal. Eeen mix van blues, bluegrass, countryblues en Americana.

Als derde staat Leif de Leeuw geprogrammeerd. Wat goed is komt snel en is overweldigend. Deze uitspraak is als geen ander van toepassing op gitarist Leif de Leeuw en zijn Leif de Leeuw band. Hij won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013).

Als vierde zal AJ Plug met band op treden. Verder treden nog op: Mojo Hand, een 4 mans bluesband met een vracht aan muzikale ervaring, The Blues Cowboys, Rootbag. Als laatste band deze lange bluesdag in Veendam John F. Klaver. Gitarist/zanger John F. Klaver mag zich de ‘coming man’ in het bluescircuit noemen.