Les van international

VEENDAM - In maart van dit jaar deed volleybalclub Flash/Veendam mee aan de Week van het Sportplezier. Met succes, want de club won met haar twitterbericht over de pyjamatraining van de mini’s één van de hoofdprijzen die in de themaweek werden vergeven: een clinic van een (ex-)Oranje international.

Aanstaande dinsdagmiddag 23 augustus is het dan eindelijk zover. Yannick van Harskamp, één van de meest kleurrijke Oranje spelverdelers ooit, zal de circa 50 mini’s van de Veendamse club tips en trucs geven over hoe zij zichzelf én hun team nog beter kunnen laten volleyballen.

Eind vorig jaar zette Van Harskamp een punt achter zijn spelerscarrière. De voormalig aanvoerder van Oranje kwam 160 keer uit voor het Nederlands team en speelde behalve in Nederland ook in de Belgische en de Italiaanse competitie. Als spelverdeler boekte hij ook successen met Jeugd en Jong Oranje (lichting 1985/1986). Onder leiding van de huidige bondscoach Gido Vermeulen werd Van Harskamp tweede van Europa en vierde van de wereld.

Inmiddels runt Van Harskamp zijn eigen bedrijf, Njoylife. Meer informatie daarover vind je op www.njoylife.nl.