Schaaktoernooi in de trein: Denken onder Stoom

VEENDAM - Op woensdag 31 augustus kan het weer: schaken in een rijdende stoomtrein van de S.T.A.R. Onder de titel Denken onder Stoom is dit toernooi één van de zeven Goud Leven-toernooien, schaaktoernooien voor senioren.

Vier ronden worden gespeeld op de rails tussen Stadskanaal en Veendam. Bij de vijfde, tevens laatste ronde zullen de stukken niet meer dansen op de wiegende en bonkende gang van de rijtuigen. Want die wordt gehouden in een rustiger ambiance: het museum van de Museumspoorlijn S.T.A.R.

Er wordt gespeeld in één rijtuig, waardoor het aantal deelnemers moet worden beperkt tot 28. Denken onder stoom wordt voor de negende keer georganiseerd, waarvan nu voor de vierde keer als onderdeel van de Goud Leven-cyclus. Het toernooi vindt plaats op de laatste rijdag van het zomerseizoen. De S.T.A.R rijdt de standaard (groene) dienstregeling met vertrek van de eerste trein uit Stadskanaal om 10.45 uur.

Het toernooi vangt aan om 10.30 uur in de dan nog stilstaande trein. Passagiers kunnen tijdens de wedstrijden een kijkje nemen in het voor het toernooi gereserveerde rijtuig en ook de slotronde in het museum is voor het publiek toegankelijk.