Kinderspeelweek feestelijk van start

VEENDAM - De Kinderfeestweek in het Veendammer Borgerswold is vrolijk begonnen. Inmiddels is de week voor kinderen uit Veendam een begrip: elk jaar komen er honderden kinderen op af. Het is zelfs zo geliefd dat de vakanties er door de ouders en medewerkers omheen worden gepland. Tot en met is er een boeiend programma samengesteld voor de basisscholieren die genieten van hun laatste week zomervakantie. Het thema van deze week: De wereld op zijn kop!

Kinderen kunnen de hele week genieten van toneel, knutselen, sport en spel. Ook kunnen ze uit hun dak gaan op muziek, met verftikkertje en hutten bouwen. Het is de twaalfde editie van de speelweek en in die taalf jaar is het uitgegroeid tot een behoorlijk succes. De kinderen worden onderverdeeld in kleine groepjes, waardoor er veel tijd en aandacht voor ze is.

Er zijn zoveel verschillende onderdelen dat ieder kind wel iets vindt dat bij hem of haar past. Maar de grote hit is elk jaar weer het toneel waar de kinderen helemaal in op gaan. Ditmaal staat het in het teken van het Bijbelse verhaal David en Goliath. David, een klein mannetje, dat de grote reus Goliath te lijf gaat. Vandaar ook het thema: De wereld op zijn kop.

Ook de papa’s, mama’, opa’s, oma’s, broers en zussen zijn welkom. Voor hen is er een speciale café-tent waar ze gezellig een kopje koffie of thee kunnen drinken.