Greetje op WK Aardrijkskunde

WILDERVANK - e Nederlandse deelnemers aan de Internationale Geografie Olympiade (iGeo) in Beijing hebben tijdens hun voorbereiding op dit wereldkampioenschap aardrijkskunde een bezoek gebracht aan de Nederlandse Ambassade in de Chinese hoofdstad.

De middelbare scholieren werden ontvangen door David Pho, Educatie counselor van de Nederlandse Ambassade, die de studenten namens de ambassadeur warm welkom heette in Beijing.

De vier scholieren vertelden over hun dagelijks leven en presenteerden de geografie van de eigen omgeving. De Chinese studenten Nederlandse Taal en Cultuur van de Communication University of Beijing, gaven op hun beurt – in bijna perfect Nederlands – een interessante presentatie over de duurzame ontwikkeling van de stad Beijing, onderwerp van het aankomende iGeo geografisch veldwerk. Vorige week barstte in de Chinese hoofdstad het wereldkampioenschap aardrijkskunde voor middelbare scholieren los en strijden de vier Nederlandse toppers samen met 170 andere leerlingen uit 45 landen om de geografische wereldtitel die deze week wordt uitgereikt.