Aardrijkskundezilver voor Greetje Huisman

WILDERVANK - De Nederlandse delegatie aan de Internationale Geografie Olympiade (iGeo) in Beijing gaat naar huis met twee zilveren en een bronzen medaille, het beste resultaat van de afgelopen 10 jaar.

Greetje Huisman uit het Groningse Wildervank mocht een zilveren medaille met een gouden randje mee naar huis nemen. In een deelnemersveld van 174 scholieren uit 47 verschillende landen kwam ze net tekort voor een gouden medaille. Wel mag ze zich met deze klassering een van de best scorende meiden wereldwijd in Aardrijkskunde noemen. Greetje zit in Stadskanaal op het Ubbo Emmius.

Naast de medailles won het Nederlandse team ook de posterwedstrijd tijdens dit mondiale geografische kampioenschap. De vier kandidaten plaatsen zich voor de internationale eindronde na een schriftelijke voorronde – waar ruim 6300 scholieren uit heel Nederland aan deelnamen – en een nationale eindronde op de lerarenopleiding van Fontys Hogescholen in Tilburg. Na enkele voorbereidingsdagen, waar nog eens extra getraind werd op het geografisch veldwerk en het beantwoorden van geografische vraagstukken, vertrok het Nederlandse team vrijdag 21 augustus richting de Chinese hoofdstad.