Dag van de scheiding

VEENDAM - Op 15 september 1796 vond de allereerste echtscheiding plaats in Nederland. Sinds 2010 wordt rond deze datum de dag van de scheiding gehouden. Dit jaar is dat op vrijdag 9 september.

De dag van de scheiding is bedoeld om aandacht te vragen voor deskundige begeleiding bij een scheiding. Het streven is dat stellen op een begripvolle en respectvolle manier uit elkaar gaan. Kortom; een vechtscheiding voorkomen. Een vechtscheiding brengt veel schade met zich mee. Niet alleen voor het scheidende echtpaar, maar ook voor de kinderen en de omgeving. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven, zodat ieder kan beginnen aan een nieuw leven, apart van de ander, met respect voor het verleden.

Op de Dag van de Scheiding houden de scheidingsbemiddelaars van 2Divorce in verschillende vestigingen een gratis inloopspreekuur, waarbij je al je vragen kunt stellen over scheiding, mediation, ouderschap, financiën, hypotheek en pensioen.

In Veendam is het inloopspreekuur bij Helma Overeem op 9 september tussen 9:00 en 12:00 uur aan het Beneden Oosterdiep 42. Een afspraak maken is niet nodig.