Bomvol programma Pruiverij en Oetmaark

VEENDAM - Het programma van de Pruiverij en Oetmaark staat komend weekend bol van de activiteiten. Op en rondom het Museumplein staat een groot aantal Veendammer ondernemers waar het publiek allerlei culinaire verrassingen kan proeven voor een klein bedrag.

De Oetmaark wordt ingevuld met stands van de culturele instellingen van vanBeresteyn. Het publiek kan zich hier uitgebreid laten informeren over de voorstellingen van het komende theaterseizoen en met een aantrekkelijke korting kaarten kopen bij de theaterkassa die tijdens het evenement op beide dagen is geopend. Ook het Filmhuis, de Koopavondconcerten, de Bibliotheek, de VVV en het Veenkoloniaal Museum presenteren hun programma’s voor het komende seizoen.

Op het Museumplein staat een muziekpodium waar zaterdag verschillende bands optreden waaronder de band Writersday. Frontman Sjoerd Hoogma reisde de afgelopen jaren de wereld rond om zich te verdiepen en zich te ontwikkelen als muzikant en songwriter. Nu is hij meer dan klaar voor de bühne en met zijn 7 koppige band begint hij zijn toer in Veendam.

Door het centrum, bij La Vache, Henri’s, Limburgia, de Toeter en Kielman is muziek te horen van verschillende artiesten en bands. Straattheater is er op zaterdag in de vorm van heel bijzondere verschijningen zoals een Dinosaurus, een vuurspuwer en nog veel meer vreemde maar vooral vermakelijke types.

Ook de brandweer laat op het evenement weer van zich horen. Op het Kerkplein worden verschillende, vaak spectaculaire demonstraties gegeven. Op zondag zijn beide markten vanaf 13.00 uur weer geopend. Voor het podium op het Museumplein kan het publiek dan met een hapje in de hand genieten van verschillende optredens waaronder Mannenkoor Spoor Biester, countryzanger Will Stevens en trio Ballade met o.a. Agnes Woltjes. Tussentijds wordt er gedanst door de meiden van Oxygym en dansgroep Vasara met buikdanseres Tineke Rouw.