Bubble start met zwemvaardigheid

VEENDAM - Deze zomer zijn er helaas weer een aantal kinderen verdronken tijdens het zwemmen, ondanks dat ze in het bezit zijn van de benodigde zwemdiploma’s. Het probleem hierin schuilt dat kinderen na het behalen van hun zwemdiploma A, B Of C, hun zwemvaardigheid niet trainen en niet verbeteren. Heel veel kinderen zwemmen nog nauwelijks, na het behalen van hun zwemdiploma’s.

Vooral tijdens de vakanties ontstaan veel ongevallen, helaas ook met fatale afloop, omdat dat juist de gelegenheid is, dat er veel gezwommen gaat worden. Vergelijk het met het behalen van het autorijbewijs. Door na het behalen van je autorijbewijs veel kilometers te rijden, verbeter je je rijvaardigheid. Zo gaat het met zwemmen ook. Daarom biedt ZPC Bubble de cursus Zwemvaardigheid aan. Hierbij wordt je opgeleid voor de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3.

Met de cursus Zwemvaardigheid houden de kinderen hun zwemmen op peil en vergroten het nog, want ze worden ervarener zwemmers. En dat zorgt er voor dat ze veiliger in het water komen te liggen tijdens het zwemmen, bijvoorbeeld volgend jaar tijdens de zomervakantie. En zwemmen is ook nog goed voor je conditie en gezondheid.

Bubble biedt vanaf 3 september op zaterdagochtend de cursus Zwemvaardigheid aan van 10 tot 11 uur. In het wedstrijdbad van Zwembad Tropiqua in Veendam. Kosten zijn 16,50 euro per maand.