Geslaagde speelweek in Muntendam

MUNTENDAM - Vorige week maandag 22 augustus ging de 47ste spelweek in Muntendam van start. De Spelweek ging begon met een lawaai optocht bij dorpshuis De Menterne, waarbij de jeugd van Muntendam samen met bijna alle vrijwilligers van Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam zoveel mogelijk lawaai maakten met pannen, deksels, ratels, fluiten.

De optocht ging eerst naar het gemeentehuis waar de stoet de Burgemeester Rein Munniksma en de wethouders Thea van der Veen en Lian Veenstra van Menterwolde oppikten. De lawaaitocht ging door de kerkstraat naar het ijsbaan terrein aan de Zuiderstraat. Daar bleek een Mystery guest verstopt te zijn in het gebouw. Burgemeester en wethouders vuurden vragen af op de mystery guest en na een paar rake vragen kwam Meester Henk Schaart van de Verkruisenschool tevoorschijn met zijn gitaar.

Daarna mochten de kinderen beginnen met het bouwen van hutten, ook ieder jaar weer een succes. De rest van de week waren er allerlei activiteiten.

Er was zitvolleybal, buikglijden, een stormbaan, een trip naar Slagharen, een bootcamp en boksen. Het was erg warm, dus er werd gelukkig ook een waterballonnengevecht gehouden. De laatste avond konden de kinderen hun tentje opzetten en mochten ze blijven slapen. Op de avond van de vijfde dag was er een gezellige barbecue.