De Andersons naar Huis van de Kunst

VEENDAM - Naast de vertrouwde klassiek kamermuziekconcerten kunt u komend seizoen in het Huis voor de Kunst ook genieten van wereldmuziek, muzikale vertellingen, boeiende lezingen en cabaret. Dat alles te midden van een uitgebreide (museale) kunstcollectie.

Natuurlijk staan de deuren ook wijd open tijdens de eerste dag van het Open Monumentenweekend op zaterdag 10 september waarbij het thema Iconen & Symbolen een belangrijke rol speelt. De eigen collectie en enkele monumenten werken van de getalenteerde kunstenares Svetlana Tartakovska sluiten hier perfect op aan.

De zondag erna, op 11 september, zal het culturele seizoen binnen het Huis voor de Kunst pas echt goed van start gaan met Hier Dooft Niets, een voorstelling van kleinkunstgezelschap De Andersons. De Andersons veroverden eerder menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en hun onbedwingbare enthousiasme.

Over De Andersons: Het muzikale trio De Andersons, bestaande uit Anna Ågren, Roel Dullaart en muzikant Mirek Walton, kenmerkt zich door muzikale voorstellingen met inhoud, humor en veel afwisseling. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling 'Stockholm sneeuwt', brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve concertreeks i.s.m. de band Zijlstra. Daarnaast hebben ze als zangers en theatermakers in diverse producties gespeeld (o.a. in 'Verboden te Lachen' van en met Herman van Veen en 'Het Vreemdelingenlegioen') en stonden ze op verschillende binnen- en buitenlandse theaterfestivals.

Nu reist dit onwaarschijnlijke trio langs bijzondere locaties met 'Hier Dooft Niets', een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering.