Sporters Special Olympics gehuldigd

VEENDAM - Met een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis van Veendam is een grote groep sporters met een verstandelijke beperking gehuldigd. Ze deden in juli mee aan de Special Olympics in Nijmegen en kwamen overladen met medailles terug.

Tientallen Veendammer atleten zetten in juli hun beste beentje voor gezet tijdens de Special Olympics. De Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking werden in Nijmegen gehouden. Honderden sporters, vrijwilligers en begeleiders, onder wie een groot aantal Veendammers, hebben zich ingezet om dit evenement tot een succes te maken.

De ruiters van manege Lipizza behaalden twee keer goud, een keer zilver en twee keer brons. Ook de vijftien atleten van SV Veendam deden het goed. Atleet Mats Mulder uit Veendam mag zich bij de top van Nederland mag rekenen. Hij won drie gouden medailles op de Special Olympics. Een bijzondere prestatie. Mats won goud op de 100 meter, de 400 meter en bij het verspringen.

De Brug reisde af met veertien gemotiveerde zwemmers en zwemsters die al vanaf september heel hard en fanatiek aan het trainen zijn. In het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ geloven deze zwemmers eigenlijk niet zo, ze gaan voor de medailles. Elke week, op de woensdagavond, hebben ze een uur lang getraind en geoefend op alle zwemslagen, starten, keerpunten en conditie. Op de diverse afstanden wonnen ze zeven keer goud, zes keer zilver en 5 keer brons.