Spannende biljartsport in Veendam

VEENDAM - Het afgelopen weekend 3 en 4 september werd in zalencentrum Zorgvliet te Veendam de finale van het biljarten driebanden 3e klasse van het district Groningen/Drenthe gespeeld. Aan deze finale georganiseerd door de biljartvereniging Central namen 8 biljarters die zich voor deze finale hadden geplaatst deel.

In de eerste ronde waren het Alex Watermulder, Rob Elzenaar, Bert Koning en Dick Drenth die hun partijen, de één wat beter dan de ander, wonnen van Ad Blaauw, Derk Jan Tepper, Ron Eissen en Niko van Krimpen. Watermulder met een prachtige partij van 20 caramboles in 23 beurten, Elzenaar en Koning wisten ook hun tweede partij om te zetten in winst.

De drie koplopers wonnen ook in de derde ronde hun partijen gevolgd door plaatselijke crack Ad Blaauw met 4 punten. Zondag zetten dezelfde koplopers ook hun vierde partij om in winst. Waarop het dus duidelijk werd dat de strijd om het kampioenschap zou gaan tussen deze drie mensen. In deze ronde haalde Niko van Krimpen (lid van de organiserende vereniging) zijn eerste winstpartij.

Ronde 5 gaf enig meer tekening in de strijd. Elzenaar won zijn partij na een moeizame strijd en kwam op 10 punten. Watermulder speelde gelijk tegen Drenth en kwam daarbij op 9 punten en Koning verloor in de ronde en bleef op 8 punten staan. In ronde 6 behield Elzenaar na wederom een matige partij de koppositie door zijn partij ook nu in winst om te zetten. Koning en Watermulder speelden in deze ronde tegen elkaar. De partij werd na een gelijk opgaande strijd uiteindelijk in 54 beurten gewonnen door Koning waardoor deze na deze ronde op de tweede plaats stond.

In theorie kon Koning wanneer deze zijn laatste partij in de 6e ronde won komen met Elzenaar die het in deze ronde om moest nemen tegen Watermulder. Elzenaar won echter wederom zijn partij en Koning delfde het onderspit tegen Blaauw.

De einduitslag was uiteindelijk: 1. R. Elzenaar 14 pt; 2. B. Koning 10 pt; 3. A. Watermulder 9 pt; 4. D. J. Tepper 6 pt; 5. A. Blaauw 6 pt; 6. N. van Krimpen 5 pt; 7. D. Drenth 4 pt; 8. R. Eissen 2 pt;.

Na afloop van de finale die probleemloos en goed is verlopen werden respectievelijk de gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt aan de spelers die de eerste drie plaatsen bezetten door districtbestuurder Wolter Eling. Mede dankzij de steun en sponsoring van de Stichting Wildervank Fonds kan de organiserende vereniging terugzien op twee leuke biljartdagen.