Amazones gooien hoge ogen

VEENDAM - Het Meertallenteam Winschoten is op stoom voor de Kampioenschappen van het Friese Paard op 24 september in Kootwijk. Vorige week wonnen de dames onder leiding van Grieteke Oldenburger uit Veendam de proef voor meertallen in Ermelo.

Hetty Verkleij uit Nieuwe Pekela en Desiree Swarts uit Ommelanderwijk streden ook mee in het achttal. De dames zijn fanatiek en trainen hard op de gecompliceerde dressuurproeven die ze tegelijkertijd in de ring uitvoeren.

De thuisbasis van de dames is rijvereniging Neta in Winschoten. Er is een team met KWPN-paarden en een team met Friese paarden. Als eerste gingen de KWPNers van start. Zij hadden een nette proef en werden hiermee knap achtste van Nederland.

Daarna kwamen de Friese paarden in de ring. Na een slechte generale reden zij zaterdag voor wat ze waard zijn. Zij zijn dan ook beloond met een eerste plaats en mogen zich een jaar lang kampioen van Nederland noemen in hun rubriek, L viertallen. De amazones op de Friezen hadden dit niet zien aankomen en zijn dan ook mega trots met deze titel. De spirit zit er nu in bij de dames en gaan dan nu ook hard trainen voor de kampioenschappen van het Friese Paard in Kootwijk op 24 september aanstaande.