Eindelijk weer een keer zwemmen

VEENDAM - Het leven in A.G. Wildervanck van Zorggroep Groningen bevalt mevrouw Winter goed. Ze doet mee met georganiseerde activiteiten en heeft veel plezier met haar medecliënten. Toch is er één ding dat ze ontzettend mist: haar vroegere hobby zwemmen.

De verrassing was groot toen mevrouw Winter hoorde dat haar wens vanuit het project ‘Wens van de mens’ van Zorggroep Groningen in vervulling ging. Vorige week trok ze er met een aantal medecliënten op uit om te gaan zwemmen in kuuroord Bad Nieuweschans.

Mevrouw Winter is altijd een groots zwemliefhebber geweest. ,,Mijn hele leven heb ik veel gezwommen. Vroeger met mijn man en kinderen en later natuurlijk met de kleinkinderen. Vroeger was het krijgen van zwemles niet voor iedereen weggelegd. Daarom heb ik mijzelf leren zwemmen. Ook al ben ik inmiddels wat jaartjes ouder, zwemmen verleer je nooit.” Enthousiast vervolgt ze: ,,Wij gingen altijd naar ‘gewone’ zwembaden, dus ik vind het geweldig dat we nu naar het luxe Bad Nieuweschans gingen. Het is niet uit te drukken, hoe heerlijk het was.” Niet alleen mevrouw Winter, maar ook de andere cliënten genoten met volle teugen van het warme water en de high tea. Moe en zeer voldaan en onder de indruk gingen ze aan het einde van de middag weer naar Veendam.

Vanuit de nieuwe koers van Zorggroep Groningen, ‘Altijd de mens zien’, beloven we er alles aan te doen om wat voor onze cliënten waardevol is te behouden. Hier werken alle collega’s hard aan. Met het idee ‘De wens van de mens’ zetten we ons, naast de reguliere zorg, met elkaar in om onze belofte waar te maken.

Uit gesprekken met cliënten bleek dat velen heel blij worden van kleine initiatieven. Vanuit deze gedachte is het project ‘De wens van de mens’ ontstaan. Wensen waaraan je moet denken zijn bijvoorbeeld een visje eten bij de visboer, een familiediner of een dagje uit. Dit soort extraatjes maken juist het verschil voor onze cliënten. Cliënten konden op elke locatie op een groot hart wensen achter laten. De cliëntenraden van elke locatie kozen drie wensen uit die we in vervulling (hebben) laten gaan.