Veendam in teken van mobiliteit

VEENDAM - De gemeente Veendam organiseert van maandag 19 september tot en met zaterdag 24 september de mobiliteitsweek. Tijdens deze week worden onder het moto ‘Slimme en duurzame mobiliteit - een investering in Europa’ verschillende activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid en gezond bewegen.

Tijdens de mobiliteitsweek verzamelen basisschoolleerlingen ‘Groene voetstappen’ door in die periode op de fiets of lopend naar school te komen. Een week lang worden de fietsbewegingen van Nederland in kaart gebracht. Iedereen kan meehelpen door een app te downloaden en op de fiets te stappen. Download de app in deApp store of Google play.

Op donderdagavond 22 september zijn er lezingen over ‘Rijden in de Toekomst’ in de Bibliotheek van Veendam met medewerking van het Noorderpoortcollege, Energie Expo en het OV bureau.

Zaterdag is er van 10 tot 16 uur is er een presentatie van elektrische voertuigen op het Raadhuisplein. Er zijn onder andere een Tesla, BMW I3 en BMW I8 te zien. Daarnaast zijn er twee auto’s op groen gas van de gemeentelijke dienst ‘De Kompanjie’. Ook is er een elektrisceh stadsbus te bekijken.

Wilt u meer informatie over deze activiteiten kijk dan op: www.veendam.nl/mobiliteitsweek.