Fleur van Bon dolblij met Twister

VEENDAM - Fleur van Bon is dolblij met haar paard Twister. De jonge dressuur amazone heeft het zomerseizoen ontzettend goed afgesloten met een zesde plek op het NK in de B-klasse.

Daar ging het nodige aan vooraf. Op 16 juli werd de combinatie Gronings Kampioen outdoor in de Dressuur in de klasse B bij de paarden. Op de Drafbaan in Groningen werd ze tijdens Groningens Ontzet in de eerste proef nog nipt tweede maar in de finale wist ze overtuigend te winnen.

De nummers een en twee mochten door naar de Hippiade 2016 (NK outdoor dressuur te Ermelo). Dus ook Fleur mocht Twister op de wagen zetten. De hippiade was vorige week. Een spannend weekend, want Fleur en Twister moesten het openemen tegen maar liefst zestig andere amazones. In de eerste proef werd ze vijfde waardoor ze door mocht naar de finale ’s middags. Na een spannende finale werd alle moeite beloond met een zesde plaats met een mooie score van 69,94%.

Fleur heeft hard getraind met haar instructrice Wytske Schuth in aanloop naar de Groninger Kampioenschappen en voor het NK in Ermelo. Ze is ontzettend blij dat Heleen Klatter (de eigenaar van Twister) haar de kans geeft om op het mooie paard te rijden.