Genieten van Lucas en Gea

VEENDAM - Op dinsdag 13 september was het een beetje feest in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander. Lucas en Gea gaven een optreden in de centrale hal van het gebouw, en na afloop was er voor de bewoners iets lekkers van de barbecue. Dit in het kader van leefplezier en genieten als onderdeel van het wonen in de Veenkade.

Ongeveer 175 bewoners, inclusief wat vrijwilligers, hebben het optreden bijgewoond. Lucas en Gea namen ruim een uur de tijd voor hun optreden. Ze hebben het ook voor een sterk gereduceerd tarief gedaan. Het zangduo had er zelf ook zichtbaar veel plezier in. Ze begaven zich tussen de mensen in, die zelf ook geweldig enthousiast waren. En Gea hield de handen vast van een bewoner. De mensen genoten, en ook vanaf de etage zaten mensen te luisteren.

Een oudere in een rolstoel ging helemaal uit zijn dak. Lucas en Gea brachten oude en nieuwe nummers uit hun mooie verzameling. De bewoners waren van alle afdelingen van de Veenkade naar het optreden gekomen. En ook 24 bewoners van begeleid wonen in de Koppiusstraat.

De barbecue vond op vier verschillende buitenplaatsen van het tehuis plaats. De afdelingen Munte, Lauwers, Dollard, Rensel, Wad en Eems hadden zo allemaal hun eigen nazomerfeestje. En op de locatie aan de Koppiustraat. Het optreden van Lucas en Gea en de barbecue is betaald uit de fooienpot van het restaurant van Veenkade.