Nationale Sportweek

VEENDAM - Van 17 tot en met 25 september 2016 vindt de dertiende Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere instellingen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond maar vooral hoe gezellig het is om te sporten. Ook de gemeente Veendam doet in week 38 mee aan de Nationale Sportweek en organiseert verschillende activiteiten.

Samen met verschillende verenigingen uit de gemeente worden er sportieve activiteiten georganiseerd voor peuters en kinderen in de basisschoolleeftijd. Op woensdag 21 september 2016 kunnen kinderen tot en met 6 jaar van 14.00-15.30 uur kennismaken met hockey, volleybal en gymnastiek. De instuif is gratis en wordt georganiseerd in de Parkstadhal te Veendam.

Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen op woensdag 21 september 2016 boven én onder water speuren naar de juiste antwoorden tijdens een heuse onderwaterspeurtocht! Neem je duikbril mee en kom op de woensdag in de Nationale Sportweek naar Tropiqua tussen 13.30-16.00 uur. Om deel te nemen hoef je alleen het normale entreebedrag bij de kassa te betalen. De activiteit is voor kinderen met een zwemdiploma.

Op zoek naar een leuke sportclub? Of wil je een keer iets anders proberen? Tijdens de Nationale Sportweek zetten verschillende verenigingen hun deuren open. Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar kennis maken met basketbal, voetbal en volleybal.

Kijk voor meer informatie over de open trainingen en het complete overzicht van sportverenigingen in Veendam op www.veendam.nl/sport. Bij de meeste verenigingen mag je overigens altijd drie keer gratis meedoen voordat je besluit lid te worden.